Ett liv på tröskeln

lördag, juni 23, 2007

Fiaskot i Estocolmo

Kvällen innan midsommar spikades planen. Första tanken var att köpa ett tält på ÖB och dra till Rättvik och se vad de hade att erbjuda. Både Sebbe och Jocke skulle med, men Sebbe kom sedan på att han jobbade och inte slutade förrens 16.00 på midsommarafton, så då kändes det lite dödfött att åka till Rättvik samma dag. Istället blev det Stockholm, precis som förra året. Jag och Jocke tänkte dra vid lunchtid och Sebbe kunde ansluta senare. Vi kom inte iväg förrens runt 14.00 ungefär och hela Skansenupplägget byttes ut mot en pubpromenad från Fridhemsplan ner till Söder via St Eriksplan, Vasaparken, Observatorielunden, Djurgården och Gamla stan.

Sebbe dök upp vid 18.00 och vi tog tunnelbanan tillbaka till Fridhemsplan. Vi hade en egen liten förfest i syrrans lägenhet med Jockes kub och Tuborg grön innan vi skulle ut. Midsommarmaten bestod av en Whooper meal till lunch och en Big mac till middag. Min och Sebbes älskade vän Pontus hade tipsat om ett ställe på Fridhemsplan som hette La Isla som skulle vara bra. Syrran avrådde kraftigt och tipsade om båten Patricia vid slussen eller ett ställe som hette Nivå som låg på en parallellgata till St. Erik. Vi riktade in oss på båten och möttes av en 40m lång kö. Vi drog tillbaka till Fridhemsplan och hittade La Isla på vägen men vi vågade aldrig gå in då det bara var mördare i kön. Nivå hade sommarstängt, så vi drog till T- centralen och vidare längs Kungsgatan och hamnade till slut på ett ställe som hette Kickis.

Kickis var skit. Det såg lite ut som en tacky blandning av finlandsfärja och Silk. Vi fick tag på varsin knarkarfotölj i ett hörn och sedan började kvällens förfall. Både jag och Sebbe kände oss helt paj. Sebbe hade jobbat sen 6 på morgonen, jag var bara jättetrött. Vi satt där i en halvtimme kanske och halvsov. Efter att ha gått på fel toalett två gånger var det dags att gå hem. Midsommardagen har gått i samma tecken. Vi kom inte från lägenheten förrens klockan var 15.00 eller något, åt en pizza till frukost och släpade oss till centralen. Väl hemma i Västerås igen möttes vi av regn och en grå himmel. Midsommar är underbart...

Fick nyss syn på en mindre smickrande bild på mig från PVD- gasquen som var i slutet av förra terminen. Dräggel på skjortan, tejp (?!) över munnen och Erik som försöker föra in en tops i näsan på mig. Verkar ha varit en lyckad kväll i alla fall.


Dagens låt bjuder Outkast på. ATLiens for life, carnal!